Kā ietaupīt uz pusdienām?

Pusdienas, kuras ēdam ofisā, īstenībā mēnesī sastāda pietiekami lielu izdevumu grupu. Piemēram, mēneša divdesmit darbadienās tie var sanākt pat €80-120 atkarībā no jūsu paradumiem un vietas, kas tuvāk darbam. Šajā rakstā apskatīsim, kā vienkārši ietaupīt uz dienas galvenās ēdienreizes rēķina.

Kā ietaupīt uz pusdienām?

Finanses

Visvienkāršāk ietaupīt uz pusdienām ir ņemt tās līdzi no mājām plastmasas traukos. Ja darbā nav mikroviļņu krāsns, iesakām iegādāties termosveidīgus traukus, kuros pārtiku varat uzsildīt no rīta, un tā būs silta vēl līdz pusdienām. Vienīgā problēma, kas varētu no šī rasties, ir tas, ka jūs nevarēsit izstaigāties kā iepriekš – vismaz ja pusdienotava ir netālu no jūsu darbavietas.

Daži ēdieni, kuri labi garšo arī tad, ja tie nav pilnīgi svaigi:

  • Vista ar rīsiem, vistas ēdieni kā tādi;
  • Aukstā zupa;
  • Dažāda veida karbonādes, dārzeņi.

Tāpat, protams, varat uz darbu ņemt arī svaigus augļus un dārzeņus, taču tie drīzāk funkcionēs kā uzkoda, jo augļi un dārzeņi nav pārāk barojoši paši par sevi. Ja nevēlaties pats gatavot, arī veikala “kārbiņu pusdienas” ir laba alternatīva, jo tās ir krietni lētākas par ēdnīcas pusdienām, taču vienmēr jāpadomā par savu veselību šādos gadījumos – ja mainot savus ēšanas paradumus, jums paliek sliktāka pašsajūta, vienmēr jāseko sava ķermeņa, nevis maciņa prasībām.

Veģetāriešiem un tādiem, kam nav pretī ēst zaļi, noderēs arī t.s. smūtiji, kurus varat dzert visu cauru dienu, izvairoties no kolēģiem, kas rauc (īstenībā nerauc, jo visiem ir vienalga, ko jūs darāt) degunu. Vārdu sakot, pastāv tikpat daudz iespēju, cik Grejam ir nokrāsu – un ļoti iespējams, ka vēl vairāk.

Svarīga komponente jebkurās pusdienās ir dzēriens, kurš, kā zināms, kafejnīcās ir padārgs. Ja nevēlaties ņemt līdzi kafiju vai tēju termosā, varat vismaz apzināt iespējas – varbūt kafija automātā ir ne tikai garšīgāka (kā tas bieži gadās), bet arī lētāka nekā ēdnīcā. Tāpat sulas vai minerālūdeni, vai kolu, vai fantu, vai sprite (ja esat ļoti vecmodīgs), jūs varat iegādāties arī veikalā un ņemt līdzi, nevis pirkt glāzēs ēdnīcā. Esiet radoši un daroši, un iespējas ietaupīt jums pavērs durvis pašas.

Kā ietaupīt uz pusdienām ēstuvēs?

Tā kā daļai tomēr ņemt pusdienas uz darbu šķitīs vai nu pārāk grūti, vai apkaunojoši, vai vienkārši laikietilpīgi, var turpināt ieturēt maltītes ēstuvēs. Te cena ir atkarīga no diviem mainīgajiem – vietas, kurā ēdat, kā arī jūsu ēšanas paradumiem. Ēdot pie darba, jūs varat izvēlēties lētāko ēstuvi, kā arī izmantot pusdienu piedāvājumus. Šādā scenārijā ir labi, ja neesat pārāk izvēlīgs ēdājs, jo pusdienu piedāvājumi ļoti bieži būs ar gaļu (neder veģetāriešiem), kā arī ar tādām lietām, kas cilvēkiem bieži negaršo – piemēram, aknām, bietēm, utt. Taču tie parasti būs par 1 vai pat 2 eiro lētāki, nekā līdzīga maltīte. Tāpat, protams, pusdienu piedāvājums var nederēt, ja jums vajadzīgs halāl vai košer ēdiens.

Pastāv iespēja ēdienu pasūtīt, ja tas sanāk lētāk – daudzi ēdiena tirgotāji veic bezmaksas piegādes Rīgas robežās, ja pasūtījuma summa pārsniedz noteiktu slieksni. Ja jums ir atsaucīgi kolēģi, iespējams izmēģināt arī šādu variantu. Kopumā pusdienām noteikti nevajag būt dārgām, varbūt pat ne uz pusi tik dārgām, cik tās jums šķiet pašlaik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *